+420 547 136 300

Zákaznický servis

Šikovné ovládání kuchyňských dvířek

08.11.2016 - Při větším vaření obvykle nastane chvíle, kdy bychom potřebovali ještě jednu ruku, která nám otevře kuchyňskou zásuvku či skříňku. Právě otvírání přihrádek, šuplíků, skříní atd. je jednou z dalších věcí, na níž bychom si měli dát pozor při plánování kuchyně.

Při větším vaření obvykle nastane chvíle, kdy bychom potřebovali ještě jednu ruku, která nám otevře kuchyňskou zásuvku či skříňku. Právě otvírání přihrádek, šuplíků, skříní atd. je jednou z dalších věcí, na níž bychom si měli dát pozor při plánování kuchyně. Jde o to, že v kuchyni velmi často děláme spoustu komplikovaných pohybů navíc, i když bychom si je mohli zjednodušit, anebo dokonce omezit. Mezi ně právě patří klasické otvírání kuchyňské linky.


Zavírejte potichu


Každý z nás má určitě v paměti bouchání kuchyňských skříněk, které hlavně ráno bývalo nepříjemné a často probudilo člena rodiny, jenž by si jinak býval rád přispal. Moderní kuchyně dnes pracují s kvalitními zavíracími systémy, jejichž předností je dobré tlumení. To znamená, že se zásuvky zavírají měkce a tiše. Tuto vlastnost neovlivní ani to, jak moc je zásuvka plná a s jakou razancí ji budete zavírat.


Elektrické systémy


V poslední době se v kuchyních zabydlely populární výsuvy ve spodních skříňkách. Ty se dají ovládat mechanicky, ale také s pomocí elektrického systému (tzv. servo-drive), kdy se dá zásuvka otevřít bez úchytky.Toto řešení se hodí zejména do kuchyně, ve které se pravidelně a hodně vaří. Často tak vznikají situace, kdy potřebujeme rychle sáhnout pro ingredienci a nemáme čas si omýt ruce. Při zabudovaném elektrickém systému ovšem není nutné umazat zásuvku, protože stačí na čelo zásuvky nepatrně ťuknout kolenem, zatlačit bokem a výsuv lehce vyjede sám.


Praktické horní skříňky


Zajímavé řešení se nevyhnulo ani zavírání horních kuchyňských skříněk. Místo klasických dvířek se stále více objevuje výklopné čelo, které se vytáčí směrem nahoru. Díky kvalitní mechanice nabízí různé pozice výklopu. Tím, že ho odkláníte zcela z pracovního prostoru, nebude vám překážet při práci u kuchyňské linky, navíc obsah skříňky je také snáze přístupný. Vyklápění lze provádět mechanicky, anebo rovněž s pomocí elektronického systému servo-drive.

Autor: NADOP - VÝROBA NÁBYTKU OŘECHOV


Klíčová slova

nadop kuchyně nábytek radyanápady

Fotogalerie k článku

Šikovné ovládání kuchyňských dvířek - fotografie 1/1

fotografie 1/1

Kontakty a adresa

NADOP - VÝROBA NÁBYTKU OŘECHOV

Otevírací hodiny

Po 10 - 18
Út 10 - 18
St 10 - 18
Čt 10 - 18
10 - 18
So 09:30 - 13 Dnes

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka