ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR

0 (0 hodnocení)

+420 274 812 324

Kuchaři a cukráři na soutěži Olima cup 2016

01.11.2016 - Mladí, staří, zkušení i začátečníci. Kuchaři a cukráři bez ohledu na věk či pohlaví. Ti všichni změřili své síly na tradiční soutěži Olima cup 2016, která se uskutečnila v pavilonu C na Výstavišti Flora Olomouc ve dnech 20. - 22. 10. 2016.



Akci pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. Záštitu na soutěží převzal hejtman Olomouckého kraje, primátor statutárního města Olomouce, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a prezident Asociace hotelů a restaurací České republiky.


Generálním partnerem soutěže byla firma Retigo, s.r.o; Bidvest, Cartelazzi a Výstaviště Flora Olomouc.



Soutěž kadet byla určena pro žáky odborných gastronomických škol, hotelových škol a speciálních gastronomických škol. Soutěžit mohli ale i individuální zájemci z jiných oborů a ze zahraničí.
Soutěžící ve věku do 16 let měli za úkol připravit libovolný pokrm do 45 minut podle vlastního výběru, fantazie a kreativity.

V soutěži pro kuchaře juniory se mezi sebou utkali studenti gastronomických škol ve věku do 21 let. Během 45 minut připravovali čtyři porce inovativního pokrmu, v němž prim hrála vepřová krkovice bez kosti. Soutěžící museli do své kalkulace přidat tři suroviny ze spotřebního koše.

Soutěž kuchař senior byla určena všem kuchařům starším 21 let. Přihlášení borci museli stejně jako kuchaři junioři za 45 minut připravit čtyři porce jídla, ve kterém byla hlavní surovina vepřová krkovice bez kosti.
I těmto kuchařům soutěžení komplikovala skutečnost, že museli ze spotřebního koše zakomponovat do pokrmu tři suroviny.

Rovněž klání cukrářů bylo rozděleno podle věku na juniory a seniory. Do juniorské soutěže se hlásili žáci odborných gastronomických škol, individuálně přihlášení zájemci z jiných oborů a zájemci ze zahraničí, kteří nedosáhli věku 21 let.
Úkolem bylo zdobení atrapy dortu na téma Halloween. 

Do soutěže seniorů se mohl přihlásit každý cukrář, kterému bylo více jak 21 let (vyučení, nevyučení nebo příznivci pečení).
Úkolem bylo ozdobit atrapu dortu libovolného tvaru potahovací hmotou a dekorovat ho jedlými ozdobami opět na téma Halloween.

Součástí Olima cup byla i atraktivní soutěž ve vyřezávání dýní. Zúčastnit se mohl každý ve dvou kategorií - do 21 let a nad 21 let.

Výsledkovou listinu včetně vyhlášení vítězů a fotogalerie naleznete v tomto odkaze. 

Autor:


Klíčová slova

Olima cup 2016 Soutěž Asociace Kuchaři Cukráři Flora Olomouc Podzim

Fotogalerie k článku

Kuchaři a cukráři na soutěži Olima cup 2016 - fotografie 1/1

fotografie 1/1

Kontakty a adresa

ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka