WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Předehřev u rekuperační jednotky

28.08.2018 - Vysvětlení pojmu předehřev

Elektrické zařízení, které zajišťuje ohřev vzduchu na vstupu do rekuperační jednotky v momentě, kdy by venkovní teplota <0°C mohla zapříčinit namrzání kondenzátu ve výměníku jednotky. Ve výměníku vzniká kondenzát v momentě, kdy se odpadní vzduch obsahující vlhkost prudce zchladí a předá teplo tomu čerstvému. V tento moment začne docházet ke kondenzaci vlhkosti na lamelách výměníku, jako na lahvi od piva, když ji vyndáte z lednice.

Pokud se při mrazivých dnech ochladí vzduch tak výrazně, že jeho teplota klesne pod nulu, kondenzující vlhkost začne namrzat a postupem času způsobí úplné ucpání kanálků, kde proudí vzduch. Proto je nutné u běžných jednotek používat předehřev. Ten ovšem při výraznějších průtocích vzduchu spotřebovává velké množství elektrické energie, což zákazník draze zaplatí. S klapkovým systémem WAFE je protimrazová ochrana zajištěna pravidelnou změnou proudění vzduchu ve výměníku. Ten se tímto procesem pravidelně vysušuje. Bez předehřevu díky tomu jednotka WAFE vydrží až do hlubokých mrazů kolem -30°C.

Nevíte, k čemu slouží rekuperační výměník? Zajímá vás princip rekuperace? Podívejte se do odborného slovníku WAFE

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

předehřev u rekuperační jednotky co je rekuperace

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17 Dnes
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka