WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Bez které místnosti se doma neobejdete?

14.10.2018 - Rady, tipy, jak zařídit technickou místnost.

Technická místnost je při plánování domu často opomíjená. Bez ní si ale život v domě zásadně zkomplikujete. Kotel, tepelné čerpadlo nebo systém rekuperace potřebují speciální místnost. Stejně tak je nutné myslet na umístění sportovní výstroje nebo zajistit úložný prostor pro sezónní vybavení.

 

Tady je pět tipů, které vám s plánováním a vybavením technické místnosti pomůžou.

 

1. Aby se všechno vešlo

Hned při plánování projektu domu byste si měli ujasnit, co v technické místnosti potřebujete umístit, případně co v ní budete dělat. Musí být dost velká, aby se tam vešlo vše potřebné a dalo se v ní pohybovat nebo i vykonávat nějakou jednoduchou činnost, jako je třeba rovnání prádla nebo mytí zahradního náčiní. Její velikost pak přizpůsobte podle toho.

 

2. Přehledně a dostupně

Technická místnost by se neměla časem změnit ve skladiště. Každá skříň, polička i technické zařízení musí být dobře přístupné. Nezapomeňte ani na umístění oken a dveří. Okna stačí úzká a malá. Dveře by měly jít bez problému otevřít, i pokud budou nastavené směrem do místnosti.

 

3. Teplo od sklepa až na půdu

Topná soustava patří k nejdůležitějším technickým zařízením v domě. Kotel, tepelné čerpadlo a bojler jsou nepostradatelnou součástí každého domu. Jaký typ zařízení a jejich kombinaci si vyberete, ovlivní velikost technické místnosti.

 

4. Plíce vašeho domu

Kromě rozvodu tepla je pro dům důležitý i systém rozvodu vzduchu. Ten by měl stejně jako ten tepelný vycházet z technické místnosti. Snadněji tak propojíte činnost obou systémů. Rekuperační jednotka vám do celého domu bude pouštět čistý vzduch a zároveň pomůže udržovat teplo. Jednotky jako WAFE 350 EFS  jsou navíc zcela autonomní a nemusíte se jim vůbec věnovat. Samy si řeknou, kdy potřebují vaši pozornost, například při výměně filtrů.

 

5. Domácí práce pod palcem

Pračka a sušička jsou pro technickou místnost jako stvořené. Ušetříte tak místo v koupelně a kuchyni. I mop, vysavač nebo smeták najdou ideální úložný prostor právě tady. Nemusíte se tak bát, že nečekaná návštěva uvidí ty hromady prádla, které čekají na vyžehlení.  

 

Chystáte se stavět dům? Přečtěte si další články. Víte, jaké jsou výhody přízemních domů a jaké patrových domů? Nebo proč je lepší větrat rekuperací než okny?

Máte zájem o instalaci systému rekuperace? Vyplňte jednoduchý formulář a do 24 hodn Vám zašleme cenovou nabídku. 

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

rekuperace rekuperační jednotka vybavení technické místnosti

Fotogalerie k článku

Jak zařídit technickou místnost

fotografie 1/1 - Jak zařídit technickou místnost

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka