WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Rekuperace a digestoř

14.10.2018 - Jakou digestoř zvolit, když v domě plánujete rekuperaci?

Častým tématem je odvod škodlivin při vaření. Těsné domy vyžadují spíše cirkulační digestoř, nicméně praktické zkušenosti preferují digestoř s klasickým odtahem směrem do exteriéru. Jakou digestoř tedy zvolit, když v domě plánujete rekuperaci? 

Pokud je zvoleno řešení s cirkulační digestoří, je prostor neochotně zbavován pouze pachů v závislosti na stupni nasycení uhlíkového filtru. Vhodné je tedy současně odvětrávat reziduální pachy a také přebytečnou vlhkost pomocí řízeného větrání s rekuperací.

Klasická digestoř s vestavěným nebo externím ventilátorem  a přímým odtahem směrem ven je z praktického hlediska okamžitého odtahu škodlivin z varného místa tím nejlepším řešením. Na druhou stranu naráží na úskalí nových technických standardů velmi těsných domů. V případě zapnutí odtahové digestoře je tedy nutné zaručit ve stejný okamžik i přívod čerstvého vzduchu z exteriéru.  Při zavřených oknech se motor ventilátoru dusí a nenastane výměna vzduchu.

V případě, že je odtahová digestoř kombinována s rekuperací, je nutné osadit odtahové potrubí digestoře řízenou těsnou klapkou, která je uzavřena v době, kdy digestoř neběží.

Máte zájem o instalaci systému rekuperace? Vyplňte jednoduchý formulář a do 24 hodn Vám zašleme cenovou nabídku. 

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

rekuperace rekuperace a digestoř

Fotogalerie k článku

Rekuperace a digestoř

fotografie 1/1 - Rekuperace a digestoř - Jakou digestoř zvolit, když v domě plánujete rekuperaci?

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka