WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Kde sušíte prádlo v zimních měsících? Pozor na sušení na radiátoru!

17.12.2018 - V létě je to snadné, vyndáte prádlo z pračky a pověsíte ho ven na sušák. Při vysokých letních teplotách, je prádlo rychle suché. Ale co v případě, že žijete v bytě v centru města, kde nemáte k dispozici venkovní sušák? Nebo v případě zimních měsíců?

Pokud sušíte prádlo na nebo vedle radiátoru, zaděláváte si na zdravotní problémy. Vědci totiž prokázali, že až 30 % vlhkosti v interiéru pochází ze sušení prádla. Nadměrná vlhkost pak vytváří ideální podmínky pro vznik zdraví škodlivých plísní. Ty mohou konkrétně způsobit infekční onemocnění - aspergilózu. Ta je nebezpečná obzvláště pro osoby s astmatem a pro ty, kteří prodělali rakovinu, mají oslabenou imunitu nebo podstoupili transplantaci orgánů. Toto onemocnění následně způsobuje kašel, dušnost, únavu, ztrátu hmotnosti nebo vykašlávání krve. Pokud zůstane aspergilóza neléčená, může se rozšířit do krve. Jiné druhy plísně zas vyvolávají alergické reakce, v tomto případě ve formě astmatu. Člověk  dostává astmatický záchvat kdykoliv, kdy vdechne tento nebezpečný spór. Mezi nejčastější příznaky problému s plísněmi pak patří kašel, dlouhodobá únava, podrážděné oči, sliznice v krku, bolesti hlavy, podráždění kůže nebo nevolnost.

Jak tedy prádlo v zimě sušit? Ideální varianta je v dobře provětrávaných prostorách domu nebo pomocí sušičky na prádlo. Pokud takovou možnost nemáte, tak je potřeba při sušení prádla otevřít okno. Tím se vlhkost sníží. Je ovšem potřeba počítat s tím, že dochází k úniku tepla a „navětrávání“  smogu, prachu a dalších nečistot s vnějšího ovzduší. Pokud se ptáte, jaká je alternativa k větrání oknem, odpověď je jednoduchá. Je to rekuperace – řízená výměna vzduchu v interiéru s rekuperací tepla, bez nutnosti otevření oken.


Máte-li zájem o rekuperaci, pošlete nám poptávku >>

Autor:


Klíčová slova

rekuperace

Fotogalerie k článku

Kde sušíte prádlo v zimních měsících?

fotografie 1/1 - Kde sušíte prádlo v zimních měsících? - Pozor na sušení na radiátoru!

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17 Dnes
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat řemeslníkaPřihlásit se a přidat řemeslníka